Search
Close this search box.
مقالات

کدام شبکه تتر کارمزد کمتری دارد؟ + کمترین کارمزد شبکه تتر

ارز دیجیتال تتر از جمله رمز ارزهایی است که روی شبکه‌های بلاکچین مختلفی فعال بوده و امکان تراکنش را به کاربران می‌دهد. این شبکه‌ها هر کدام قوانین و ویژگی‌های خاص خود را دارند و این موضوع باعث می‌شود که مزایا و معایب خاص خودشان را داشته باشند. یکی از نکات مهم و اولیه‌ای که در هنگام انتخاب شبکه بلاکچین با کارمزد کم باید توجه کنید این است که آیا صرافی یا کیف پول مقصد هم از این شبکه پشتیبانی می‌کند یا خیر. اگر هر دو صرفی مبدا و مقصد از یک شبکه پشتیبانی می‌کنند شما می‌توانید از آن شبکه برای انتقال تتر با کارمزد کم استفاده کنید. از طرف دیگر دقت کنید که حتما شبکه انتقال تتر در مبدا و مقصد یکی باشد. در غیر این صورت باعث از بین رفتن دارایی شما خواهد شد. اگر می‌خواهید با حفظ امنیت بالا، تراکنش‌هایی با کارمزد کم داشته باشید، در ادامه این مقاله از سایت بالینکس با ما همراه باشید.

کارمزد انتقال تتر در شبکه ترون

دقت کنید که شبکه ترون در صرافی‌ها و کیف پول ارز دیجیتال مختلف به اسم‌های مختلفی نوشته می‌شود. ترون می‌تواند با نام‌های TRON و TRC20 یا TRX نوشته شود. البته در این بین نام TRC20 متداول‌تر است. تتری که روی این شبکه خرید و فروش می‌شود USDT TRC20 نام دارد. پس اگر به این نام‌ها برخوردید به این معنی است که در حال تراکنش در شبکه ترون هستید.

شبکه ترون

کارمزد انتقال تتر در بایننس اسمارت چین

زنجیره هوشمند بایننس که ترجمه کامل Binance Smart Chain است، در صرافی‌های مختلف با نام کامل یا نام BSC یا BEP20 شناخته می‌شود. بنابراین وقتی نام شبکه خود را به یکی از این اشکال دیدید بدانید که در حال تراکنش روی شبکه بایننس اسمارت چین هستید. (شبکه مشابه دیگری هم به نام شبکه بایننس وجود دارد.) این شبکه توسط صرافی بایننس ساخته شد. هزینه تراکنش روی شبکه بایننس در صرافی‌های مختلف حدود 1 دلار بود و از میانگین شبکه ترون در صرافی‌های مختلف، بالاتر بود. از نظر سرعت تراکنش یا مقیاس پذیری بسیار سریع عمل کرد.

کارمزد انتقال تتر در بایننس اسمارت چین

کارمزد انتقال تتر در شبکه اتریوم

تقریبا می‌توانیم بگوییم شبکه اتروم معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین شبکه بلاکچین دنیا است که روی آن تعداد زیادی قرارداد هوشمند و انواع توکن در حال جریان است. کاربران بسیار زیادی داشته و یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های بلاکچین دنیا با چند صد هزار نود یا گره، اعتبارسنج یا ولیدیتور است. حجم بسیار بالای داده‌ها در این شبکه آن را کند و گران کرده است. کارمزد این شبکه از حوالی 10 دلار تا بیش از 40 دلار در فاصله زمانی محدود بود. این کارمزد هم از نظر مقدار زیاد است و هم مقدار نوسان بالایی دارد. طبیعی است که اکثر کاربران ترجیح می‌دهند با حفظ احترام از کنار این شبکه عظیم عبور کنند. شبکه اتریوم در صرافی‌های مختلف با نام Ethereum یا ERC-20 مشخص می‌شود. سرعت تراکنش گاهی آنقدر پایین است که برخی کاربران تازه کار تصور می‌کنند، تراکنش با موفقیت صورت نگرفته است.

کارمزد انتقال تتر در شبکه اتریوم

کارمزد انتقال تتر در شبکه سولانا

یکی دیگر از شبکه‌های بلاکچین که تمام افراد فعال در حوزه کریپتوکارنسی آن را می‌شناسند شبکه سولانا است. این شبکه از سرعت مقیاس پذیری بالایی برخوردار بوده و می‌تواند تراکنش‌ها را با سرعت بالایی تایید کند؛ به همین دلیل هزینه تراکنش روی این شبکه بسیار پایین و در صرافی‌های مختلف کمتر از نیم دلار است.

کارمزد انتقال تتر در شبکه سولانا

کارمزد انتقال تتر در شبکه پالیگان

پالیگان (Polygon) یک شبکه بلاکچین لایه دوم است که مبتنی بر اتریوم کار می‌کند. این شبکه با هدف بالا بردن سرعت مقیاس پذیری و رفع برخی مشکلات شبکه اتریوم فعال شد. سرعت مقیاس پذیری واقعا بالایی داشته و به همین ترتیب کارمزد بسیار پایینی دارد. هر چند که پالیگان از نظر حجم تراکنش و سرعت یکی از برترین‌ها در نوع خود است اما تا این لحظه صرافی‌های زیادی از آن پشتیبانی نمی‌کنند.

کارمزد انتقال تتر در شبکه پالیگان

بیشتر بخوانید: بهترین شبکه برای انتقال تتر + مقایسه شبکه‌ها

کدام شبکه برای انتقال تتر کارمزد کمتری دریافت می‌کند؟

در مجموع اگر بخواهیم در بین تمام شبکه های موجود یک شبکه را نام ببریم که اکثر صرافی ایرانی آن را ساپورت کرده و هم پایین‌ترین کارمز را داشته باشد، می‌توانیم شبکه ترون (TRON) را نام ببریم که با نام TRC20 هم در صرافی‌ها شناخته می‌شود. ترون به نوعی پل ارتباطی ارزان بین صرافی‌های ایران و خارج از کشور است. شبکه ترون به کاربران ایرانی این امکان را می‌دهد که بتوانند ارز دیجیتال تتر را با ریال یا تومان در صرافی ایرانی خریداری کرده و آن را به کیف پول یا صرافی خارجی بفرستند، یا برعکس تتر را از صرافی‌های خارح به داخل وارد کنند.

ترون توسط اغلب کیف پول‌های معتبر و صرافی‌های معتبر پشتیبانی می‌شود. پس از ترون می‌توان شبکه بایننس اسمارت چین را به عنوان شبکه‌ای با کارمزد کم برای انتقال تتر نام برد. این شبکه هم توسط صرافی‌های بین المللی و هم صرافی‌های ایران پشتیبانی شده و سرعت بالایی هم دارد. از آنجایی که به طور میانگین کارمزد تراکنش این شبکه کمی بیشتر از ترون است، این شبکه را در جایگاه بعد قرار می‌دهیم. در بررسی‌ها شبکه‌های دیگری هم وجود دارند که تتر در گذشته در آن منتشر شده یا همچنان در حال فعالیت است؛ از جمله:

  • ایاس (EOS)؛
  • آربیتروم (Arbitrum)؛
  • الگوراند (Algorand)؛
  • پولکادات (Polkadot)؛
  • آوالانچ (Avalanche)؛
  • بیت کوین کش (Bitcoin Cash).

با توجه به مطالبی که تا این لحظه گفتیم و شبکه‌هایی که بررسی کردیم می‌توانیم نتیجه بگیریم که صرفا نمی‌توان به مقدار کارمزد کم توجه کرد، بلکه لازم است آن شبکه در صرافی‌های ایرانی یا صرافی‌های بین المللی و کیف پول‌های ارز پشتیبانی شود. در غیر این صورت در حین معامله به مشکل برخواهید خورد.

آیا سرعت تراکنش تتر ارتباطی با کارمزد دارد؟

اگر توجه کرده باشید در هنگام بررسی شبکه‌ها از نظر میزان کارمزد ناخواسته در مورد سرعت تراکنش یا سرعت مقیاس پذیری شبکه هم صحبت کردیم. در واقع شبکه‌های بلاکچین جدید که از تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری برای تایید تراکنش‌های خود استفاده می‌کنند، این قابلیت را هم دارند که با کمترین مصرف انرژی بتوانند تراکنش‌های بیشتری را ثبت کنند. استفاده از انرژی کمتر، پشتیبانی از حجم تراکنش بالاتر و سرعت بیشتر باعث می‌شود که شبکه بتواند با کارمزد مقرون به صرفه‌تری بلاک‌های جدید ساخته و تراکنش‌ها را ثبت کند.

در طرف مقابل شبکه‌های بلاکچین قدیمی‌تر تراکنش‌ها را با صرف انرژی بیشتر و کندتر انجام می‌دهند. از این رو باید کارمزد بیشتری هم دریافت کنند تا برای نودهای فعال در شبکه ارزش کار کردن داشته باشد. به عنوان مثال کارمزد انتقال تتر در شبکه اومنی (Omni) به حدود 30 دلار می‌رسد و این کار در ساعات حجم تراکنش پایین، حدود یک ساعت یا بیشتر طول می‌کشد. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که مشارکت کردن در چنین شبکه‌هایی نه برای کاربران و نه برای تیم پشتیبانی ارز تتر اصلا مقرون به صرفه نباشد.

تنظیم دستی کارمزد تراکنش

آیا می‌دانستید به صورت تئوری این امکان وجود دارد که کاربران بتوانند به صورت دستی میزان کارمزد تراکنش‌های خود را تعیین کنند. در سیستم بلاکچین کاربری که حاضر است کارمزد بیشتری برای تراکنش خود بپردازد، تراکنشش در اولویت قرار گرفته و سریع‌تر انجام می‌شود. هر چه مقدار تراکنش کاهش پیدا کند، ثبت آن در بلاک به کندی انجام می‌شود. برخی از کیف پول‌های ارز دیجیتال این امکان را به کاربران می‌دهند تا میزان کارمزد تراکنش را خودشان تنظیم کنند. این ویژگی برای افرادی مفید است که یا می‌خواهند تراکنش سریع داشته باشند یا عجله‌ای ندارند و می‌خواهند تراکنش ارزانی داشته باشند و مهم نیست که چقدر طول می‌کشد.

چرا اکثر صرافی‌ها قابلیت تنظیم دستی کارمزد ندارند؟

حتما با خواندن مطلب قبل این سوال به ذهنتان رسید که چرا این گزینه را در صرافی که در آن حساب کاربری داریم، ندیده‌ایم. این ویژگی در اغلب صرافی‌ها قفل شده است و امکان تغییر وجود ندارد. خود سایت یک عدد متوسطی را به کاربران خود پیشنهاد می‌کند. آزاد بودن این امکان در صرافی‌ها باعث می‌شد گاهی کاربران تازه کار میزان کارمزد را بیش از حد بالا ببرند و از تراکنش خود شاکی و ناراضی باشند. همچنین با پایین آوردن بیش از حد هزینه تراکنش با کندی شدید در ثبت تراکنش مواجه شوند. بنابراین صرافی‌ها کار را برای همه ساده کرده و این کار را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: دامیننس تتر چیست؟

عواملی که روی کارمزد انتقال تتر موثراند

اگر می‌خواهید بدانید که به صورت خلاصه چه عواملی روی کارمزد انتقال ارز دیجیتال تتر می‌تواند تاثیر گذار باشد این موارد را مطالعه کنید. توجه به این عوامل کمک می‌کند که بتوانید حداقل کارمزد را برای انتقال تتر بپردازید.

  • میزان کارمزد شبکه؛
  • مقدار کارمز صرافی؛
  • زمان ترافیک شبکه؛
  • استفاده از ارز بومی و طرح‌های تشویقی صرافی‌ها.

برخی از صرافی‌ها در صورتی که از ارز بومی و مورد نظر خودشان برای پرداخت کارمزد استفاده کنید به شما تخفیف‌های ویژه‌ای در پرداخت کارمزد تراکنش تتر می‌دهند. برخی دیگر طرح‌ها و چالش‌های دیگری برای کاربران می‌گذارند که استفاده از آن‌ها می‌تواند کارمزد تراکنش را کم کند. استفاده از طرح‌های کارمزد ثابت هم یکی دیگر از این روش‌ها است؛ به این ترتیب که شبکه برای کارمزد به مقدار ثابتی، کارمزد دریافت می‌کند. ازاین‌رو می‌توانید تراکنش‌های خود را جمع کرده و تمام ارز را با هم و در تعداد تراکنش‌های کمتر جابه‌جا کنید.

مورد آخر در این زمینه استفاده از تراکنش‌های درون شبکه و بین کیف پول‌های موجود در یک صرافی است. برخی صرافی‌ها و شبکه‌ها این امکان را به شما می‌دهند که اگر ارز خود را بین دو کیف پول از یک صرافی یا یک ارائه دهنده خدمات کیف پول انجام دهید، میزان تراکنش بسیار پایین و یا گاهی رایگان و بدون کارمزد انجام دهند.

در کنار کارمزد شبکه به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

نمی‌توانیم بگوییم برای پیدا کردن یک شبکه جدید و بهتر صرفا کارمزد را ملاک قرار دهید. ممکن است پس از نگارش این مقاله، شبکه‌های جدیدی با ارز دیجیتال تتر همکاری کنند که کارمزد کمتر و سرعت بیشتری داشته باشند. در این بین تاکید می‌کنیم که لازم است در کنار نگاه به فاکتور کارمزد عوامل کلیدی زیر را هم در نظر بگیرید:

  1. امنیت: یعنی شبکه بلاکچین با داشتن تعداد نودها و ولیدیتورهای بالا، بیشترین سطح غیرمتمرکز بودن را داشته باشد تا امکان هک کردن بیش از نیمی از نودها وجود نداشته باشد.
  2. مقیاس پذیری: این فاکتور سرعت تراکنش را تعیین می‌کند. در این مورد پیشتر توضیح دادیم که چگونه باعث کاهش کارمزد می‌شود.
  3. میزان پشتیبانی: وقتی شبکه‌ای توسط صرافی‌های معتبرو صرافی‌های ایرانی پشتیبانی نمی‌شود، در انتخاب آن شک کنید. کمی صبر کنید تا حجم تراکنش‌ها و میزان پشتیبانی از آن شبکه افزایش یابد تا دست شما در معامله باز باشد.
  4. قابلیت اتصال: از شبکه بلاکچینی استفاده کنید که برپایه فنآوری‌های پیشرفته بوده و امکان اتصال به سایر شبکه‌های بلاکچین را داشته باشد.
    پشتیبانی از انواع رمز ارز: شبکه بلاکچینی که انواع ارز دیجیتال در آن فعالیت دارند می‌تواند دست شما را در معاملات بازتر کند.

توجه به این موارد به شما کمک می‌کند که همواره بهترین انتخاب را داشته و فریب صرفا تراکنش پایین شبکه‌ها با ریسک بالا و دسترسی محدود را نخورید.

آنچه که از مقاله کدام شبکه تتر کارمزد کمتری دارد، آموختیم:

در ابتدای مقاله گفتیم که برای انجام هر تراکنش باید به آن شبکه کارمزدی را پرداخت کنیم. این کارمزدها به ماینرها و اعتبارسنج‌ها داده می‌شود تا بلاک‌های جدیدی به شبکه بلاکچین اضافه کنند. کارمزد را تعریف کردیم و گفتیم توجه به مقدار کارمزد چه زمانی اهمیت بیشتری دارد. کارمزد انتقال تتر را در شبکه‌های ترون، بایننس اسمارت چین، اتریوم، سولانا و پالیگان به صورت جداگانه بررسی کردیم. در ادامه تعدادی دیگر از شبکه‌هایی که تتر در آن معامله می‌شود را نام بردیم.
در مجموع به این نتیجه رسیدیم که شبکه ترون و بعد از آن شبکه بایننس اسمارت چین برای انتقال ارز دیجیتال تتر مناسب‌تر هستند. این دو شبکه در کنار داشتن کارمزد کم و سرعت بالا، توسط اغلب صرافی‌ها پشتیبانی می‌شوند. در ادامه در مورد تنظیم دستی مقدار کارمزد و تاثیر آن روی کاهش یا افزایش تراکنش گفتیم. در پایان عوامل موثر بر قیمت کارمزد را نام برده و چند روش را که به شما کمک می‌کنند تا کارمزد کمتری پرداخت کنید را توضیح دادیم.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا