مقالات

کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند؟

بسیاری از کشورها دارای قوانین نظارتی مالی و نسبتاً محدود کننده‌ای در رابطه با ارز دیجیتال هستند. در حال حاضر درباره ارزهای دیجیتال هیچگونه قانون و یا سازمان متمرکزی در دنیا وجود ندارد تا دیدگاه دولت‌های مختلف را نسبت به این بازار مالی تنظیم و آن را ساماندهی کند. از این رو، پرسش «کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند» همواره مورد توجه است. در ادامه این مقاله به بررسی ۱۷ کشور که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند، خواهیم پرداخت.

کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند؟

کشورهایی که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کردند

بنا به دلایل مختلفی، کشورهای گوناگونی استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام نمودند. این کشورها شامل:

  • چین؛
  • عراق؛
  • قطر؛
  • بنگلادش؛
  • مصر؛
  • مقدونیه شمالی؛
  • الجزایر؛
  • نپال؛
  • ویتنام؛
  • مراکش؛
  • لیبی؛
  • اندونزی؛
  • اکوادور؛
  • نامیبیا؛
  • قزاقستان؛
  • بولیوی.

چین

کشور چین با اختلاف زیادی مطرح‌ترین و ثروتمندترین کشور جهان است که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده است. این کشور که در سال‌های نه چندان دور یکی از بزرگترین قطب‌های استخراج و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال بود، به تدریج محدودیت‌هایی را برای کاربران کشور خود در صنعت کریپتو اعمال کرد. به همین دلیل، در پاسخ به پرسش «کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند»، چین به عنوان یکی از نمونه‌های برجسته ممنوعیت شناخته می‌شود.

همچنین بسیاری از صرافی‌های بین‌المللی به علت قوانین دولت چین، ورود کاربران با IP این کشور را به سایت خود محدود کردند. دولت چین دارای ساختاری به شدت منظم و کنترل‌گراست. تمام مبالغ در گردش این کشور باید به شکل متمرکز از سرورهای دولتی یا تحت نظارت دولت عبور کند تا مشخص شود که دقیقاً هر فرد در چه تاریخی و چه چیزی خریداری کرده تا مالیات او به شکل مناسبی محاسبه شود. این موضوع منجر به ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال در این کشور شده است.

عراق

بانک مرکزی عراق به عنوان بزرگ‌ترین مقام مسئول اجرایی در تنظیم امور مالی کشور، طی بیانیه‌ای اعلام کرد که هرگونه خرید و فروش، سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، استخراج یا استیک کردن ارزهای دیجیتال به طور کامل ممنوع است. بر اساس این بیانیه، افرادی هم که در عراق به عنوان تریدر شناخته می‌شوند، براساس قوانین مبارزه با پولشویی مجازات خواهند شد. این اقدام عراق نیز پاسخ دیگری به پرسش کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند، محسوب می‌شود.

ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلفی به دلایل گوناگون برای استفاده ممنوع هستند

قطر

در کشور قطر استفاده و فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال به صورت رسمی مجاز شناخته نشده و با محدودیت‌های قابل توجهی همراه است. بانک مرکزی و مقامات نظارتی هشدارهایی درباره ریسک‌های مالی و حقوقی مرتبط با ارزهای دیجیتال صادر کردند و به طور کلی فعالیت‌های مربوط به این حوزه در چارچوب قوانین محلی با دقت پیگیری می‌شود. بنابراین اگرچه استفاده از ارزهای دیجیتال به طور رسمی در قطر ممنوع اعلام نشده اما فضای عملیاتی و سرمایه‌گذاری در این حوزه به شدت محدود شده که باز هم نشانگر نگرش مشابه در پاسخ به سوال کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند، است.

بنگلادش

کشور بنگلادش حدود دو برابر کشور ایران جمعیت و به اندازه کل جمعیت ایران کاربر اینترنت فعال دارد. با وجود رشد اقتصادی، بنگلادش یکی دیگر از کشورهای مطرح بوده که فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده است. ارزهای دیجیتال نوعی ارز خارجی شناخته شده که انجام تراکنش پنهان با استفاده از آن برخلاف آیین نامه قانون گذاری ارز خارجی است. بنابراین تراکنش پنهان با قوانین پولشویی سال ۲۰۱۲ تناسبی نداشته و جرم محسوب می‌شود.

مصر

در مصر استفاده از ارزهای دیجیتال به‌ طور کامل ممنوع نشده اما نهادهای نظارتی و بانک مرکزی هشدارهای جدی نسبت به ریسک‌های این حوزه صادر کردند. قوانین موجود به گونه‌ای است که فعالیت‌های مرتبط با رمز ارزها با محدودیت‌های قابل توجهی همراه بوده و کاربران ممکن است با چالش‌های حقوقی و نظارتی مواجه شوند. به همین دلیل اگرچه ورود به بازار کریپتو در مصر کاملاً ممنوع اعلام نشده اما استفاده از آن به شدت تحت نظارت و محدودیت قرار دارد.

مقدونیه شمالی

بر اساس اعلام بانک مرکزی مقدونیه به علت مبهم بودن تراکنش‌های مالی با استفاده از ارزهای دیجیتال، ممکن است انواع فعالیت‌های مجرمانه و تامین مالی آن توسط رمز ارزها انجام شود. دولت این کشور به مردم اجازه تشکیل حساب مالی خارجی و سرمایه‌گذاری آزادانه روی اوراق بهادار در خارج از این کشور را به شهروندان خود نمی‌دهد؛ مگر در مواردی خاص و با طی کردن مراتب قانونی لازم.

الجزایر

کشور الجزایر یکی دیگر از کشورهای عربی و آفریقایی است که استفاده از ارزهای دیجیتال را به هر شکل ممنوع اعلام کرده است. براساس قانونی که در سال ۲۰۱۸ در این کشور تصویب شد، خرید و فروش، سرمایه‌گذاری و مالکیت هر گونه ارز دیجیتال ممنوع بوده و برای افراد و شرکت‌های خاطی مجازات اعمال خواهد شد.

برخی از کشورها ارزهای دیجیتال را برای سرمایه گذاری بدون محدودیت تعیین کردند

دولت الجزایر به دلیل نگرانی‌های مربوط به پولشویی، تامین مالی تروریسم و حفظ ثبات اقتصادی، قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای را در این زمینه اتخاذ کرده است. به عبارتی، فضای ارزهای دیجیتال در الجزایر به دلیل محدودیت‌های قانونی و نگرانی‌های امنیتی، برای کاربران و سرمایه‌گذاران کاملاً بسته شده است.

نپال

کشور نپال، یک کشور آسیایی بین چین و هند است. این کشور از سال ۲۰۱۷ به جمع کشورهایی پیوست که استفاده از ارزهای دیجیتالی را ممنوع اعلام کرده‌ است. دولت نپال نگرانی‌هایی درباره پول‌شویی، تامین مالی تروریسم و نوسانات شدید بازار دارد و به همین دلیل قوانین سختگیرانه‌ای علیه رمز ارزها اعمال کرده است. افرادی که در این کشور به معاملات ارزهای دیجیتال بپردازند، ممکن است با جریمه‌های سنگین و حتی مجازات زندان مواجه شوند.

ویتنام

در ویتنام استفاده از ارزهای دیجیتال به‌ عنوان وسیله پرداخت کاملاً ممنوع است اما نگهداری، خرید و سرمایه‌گذاری در رمز ارزها غیر قانونی محسوب نمی‌شود. بانک مرکزی ویتنام در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که بیت‌ کوین (BTC) و سایر ارزهای دیجیتال را به عنوان یک روش پرداخت معتبر نمی‌شناسد و هرگونه استفاده از آن به‌عنوان پول می‌تواند منجر به جریمه‌های سنگین شود. با این حال، معاملات و سرمایه‌گذاری در رمز ارزها همچنان مجاز است و مردم می‌توانند دارایی‌های دیجیتال را خرید و فروش کنند.

تعدادی از کشورها استفاده از ارزهای دیجیتال را محدود کردند

مراکش

مراکش از جمله کشورهایی است که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام نمود. بانک مرکزی مراکش (Bank Al-Maghrib) در سال ۲۰۱۷ استفاده از بیت‌ کوین و سایر ارزهای دیجیتال را غیرقانونی اعلام کرد و نسبت به ریسک‌های مالی، امنیتی و قانونی آن هشدار داد. دولت این کشور اعلام کرده که معاملات رمز ارزی غیرقانونی بوده و ممکن است منجر به جریمه یا اقدامات قانونی شود.

لیبی

کشور لیبی یک کشور عربی و اسلامی بوده که در شمال آفریقا واقع شده است. بانک مرکزی لیبی طی اعلامیه‌ای ممنوع بودن ارزهای دیجیتال را اعلام کرده و به شهروندان هشدارهایی مبنی بر خطرات ناشی از تروریسم و کلاهبرداری در تراکنش‌های مالی دیجیتالی را داده است. بر اساس این اطلاعیه دولت و بانک مرکزی از ارزهای دیجیتال پشتیبانی نکرده و به علت احتمال پولشویی از این تجارت، استفاده از انواع ارزهای دیجیتال غیرقانونی اعلام شده است.

اندونزی

اندونزی معاملات ارزهای دیجیتال را ممنوع نکرده اما استفاده از آن به عنوان وسیله پرداخت در این کشور غیرقانونی است. بانک مرکزی اندونزی (BI) از سال ۲۰۱۷ اعلام کرده که رمز ارزها مانند بیت‌ کوین به عنوان ابزار پرداخت ممنوع هستند؛ زیرا روپیه تنها واحد پول قانونی در کشور است. با این حال معاملات و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال مجاز است و این حوزه تحت نظارت آژانس تنظیم مقررات معاملات آتی کالا (Bappebti) قرار دارد.

اکوادور

اکوادور یکی از کشورهاییست که استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است. در سال ۲۰۱۴ دولت اکوادور قانونی تصویب کرد که بیت‌ کوین و سایر ارزهای دیجیتال را غیرقانونی اعلام کرد. این کشور در عوض یک ارز دیجیتال ملی به نام Sistema de Dinero Electrónico معرفی کرد که تحت کنترل بانک مرکزی قرار دارد. با این حال مالکیت و نگهداری رمز ارزها در این کشور جرم محسوب نمی‌شود اما استفاده از آن‌ها به عنوان وسیله پرداخت ممنوع است.

نامیبیا

کشور نامیبیا در سال ۲۰۱۷ اعلام نموده که تبادلات تجاری به وسیله ارزهای دیجیتال در این کشور دارای پشتوانه قانونی نبوده و نمی‌توان به صرافی‌ها و سایر مراکز مالی دولتی و خصوصی مجوز فعالیت در زمینه خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ارائه داد. با این حال مالکیت و خرید و فروش رمز ارزها برای سرمایه‌گذاری در این کشور ممنوع نیست اما هیچ نهاد مالی اجازه ارائه خدمات مرتبط با ارزهای دیجیتال را ندارد.

این کشورها دلایل مختلفی را برای اعمال محدودیت عنوان کردند

قزاقستان

پس از ممنوعیت استفاده از انواع ارزهای دیجیتال در چین، قزاقستان شاهد رشد چشمگیر فعالیت ماینرها از سال ۲۰۲۱ بوده است. بازار ارزهای دیجیتال در قزاقستان چندان بزرگ نیست و حدود ۳ درصد مردم به صورت فعال اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال می کنند. قزاقستان یکی از کشورهایی است که رویکرد دوگانه‌ای نسبت به ارزهای دیجیتال دارد. این کشور استفاده از رمز ارزها به عنوان ابزار پرداخت را ممنوع کرده اما استخراج یا ماینینگ بیت‌ کوین و سایر ارزهای دیجیتال را قانونی می‌داند و حتی از آن حمایت می‌کند.

بولیوی

بانک مرکزی بولیوی باتوجه به اینکه بیت کوین از قوانین مالی این کشور پیروی نکرده و همچنین سایر ارزهای دیجیتال توسط بانک مرکزی این کشور ایجاد نشده‌، در لیست کشورهای ممنوعه استفاده‌کننده از کریپتو قرار گرفته است. دولت این کشور معتقد است که رمز ارزها می‌توانند باعث بی‌ثباتی اقتصادی، پولشویی و فعالیت‌های غیرقانونی شوند. به همین دلیل، هرگونه تراکنش مرتبط با ارزهای دیجیتال در بولیوی می‌تواند منجر به پیگرد قانونی شود.

آنچه که از مقاله کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند آموختیم

در دنیا برخی از کشورها به واسطه بانک مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار و دولت مرکزی اقدام به وضع قوانین مالی شدید و سختگیرانه برای محدود کردن شهروندان در استفاده از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش کالا و دریافت خدمات نمودند. کشورهای مختلفی، در پاسخ به پرسش «کدام کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند»، با توجه به پولشویی و سایر موارد، تراکنش‌های مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند. حال باید دید آیا در آینده این کشورها معاملات ارزهای دیجیتال را آزاد می‌کنند یا خیر. شما می‌توانید سایر مقالات موجود در بلاگ بالینکس را مطالعه و اطلاعات خود را در زمینه‌های مالی افزایش دهید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا