Search
Close this search box.
مقالات

تحلیل تکنیکال چیست؟ | 0 تا 100 تحلیل تکنیکال در ارزهای دیجیتال

یکی از الزامات ضروری برای فعالیت صحیح و سودمند در بازارهای مالی، یادگیری انواع روش‌های تحلیلی برای پیش‌بینی حرکات و نوسانات مختلف به منظور کسب سود از آن‌ها است. روش‌ها و قواعد بسیار زیاد و متعددی برای تحلیل وجود دارد؛ اما یکی از این موارد از محبوبیت بیشتری برخوردار است که تحلیل تکنیکال نام دارد. اما تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی در بازار ارزهای دیجیتال دارد؟

در این مطلب به بررسی کامل موضوع تحلیل تکنیکال چیست و همچنین کاربرد آن در بازار ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) یکی از روش‌های تحلیلی در بازارهای مالی برای پیش‌بینی آینده قیمت، با استفاده از نمودارهای مختلف است. این نوع تحلیل، با به کارگیری موضوعات گوناگونی مانند حجم معاملات، بررسی رفتار قیمت در گذشته، الگوهای قیمتی، اندیکاتورهای مختلف و… به معامله‌گران در پیش‌بینی و درک شرایط فعلی بازار و آینده آن، کمک می‌کند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تفاوتی ندارد که یک سرمایه‌گذار بلند مدتی باشید یا یک نوسان‌گیر کوتاه مدتی؛ درک موضوع تحلیل تکنیکال چیست می‌تواند برای شما بسیار مفید و سودمند باشد تا با استفاده از آن، حداکثر بازدهی در معاملات خود را داشته باشید.

سایت تحلیل تکنیکال

اولین قدم برای استفاده از تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال، دسترسی به چارت‌ها و نمودارهای قیمتی رمزارزهای مختلف است. پلتفرم‌های بسیار زیادی امکان استفاده از این نمودارها را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند؛ اما مشهورترین پلتفرم ارائه چارت نمودارهای مختلف در بازارهای مالی، تریدینگ ویو (Trading View) نام دارد.

تریدینگ ویو چیست؟

تریدینگ ویو یک پلتفرم بین‌المللی برای دسترسی و استفاده از چارت‌های قیمتی طیف وسیعی از نمادهای قابل معامله در بازارهای مالی (فارکس، ارزهای دیجیتال، سهام‌های مختلف و…) است. جهت آگاهی از تفاوت‌های فارکس و ارز دیجیتال مقاله مقایسه فارکس و کریپتو را مطالعه کنید.

این پلتفرم برای معامله‌گران همه بازارها کاربرد دارد و افراد می‌توانند با استفاده از خدمات این بستر، استراتژی‌های معاملاتی خود را در نمودارهای قیمتی، پیاده‌سازی کنند. علاوه بر این موارد، تریدینگ ویو دارای یک شبکه اجتماعی منحصر به فرد است که افراد می‌توانند تحلیل‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

ثبت‌نام در تریدینگ ویو کاملا رایگان است و افراد در سر تا سر دنیا می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ای از خدمات پایه‌ای این پلتفرم استفاده کنند. لازم به ذکر است برخی خدمات پیشرفته‌تر تریدینگ ویو، نیاز به پرداخت هزینه و خرید اشتراک دارد.

تریدینگ ویو چیست؟

بهترین روش تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال به یک استراتژی محدود نمی‌شود و دنیای بی‌پایانی از انواع روش‌ها در تحلیل تکنیکال وجود دارد که هر معامله‌گری می‌تواند با توجه به نوع نیازهای خود از تحلیل تکنیکال، به خرید و فروش و معامله در انواع بازارهای مالی بپردازند. 

اما بهترین روش تحلیل تکنیکال چیست؟ در این بخش به معرفی چندین روش از محبوب‌ترین استراتژی‌های تحلیل تکنیکال می‌پردازیم.

پرایس اکشن | Price Action

یکی از محبوب‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال در دنیا که در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از معامله‌گران از آن استفاده می‌کنند، پرایس اکشن نام دارد. پرایس اکشن در تلاش است تا با بررسی حرکات قیمتی در تایم فریم‌های مختلف، به درک صحیحی از نوسانات قیمت برسد و بتواند حرکات قیمتی آینده را با حداقل خطا پیش‌بینی کند. 

بر خلاف بسیاری از روش‌های تحلیل تکنیکال که از اندیکاتورها یا اسیلاتورهای مختلف استفاده می‌کنند، تحلیل تکنیکال بر پایه بررسی حرکات قیمتی بدون هیچ اندیکاتور خاصی است. برخی از زیرشاخه‌های تحلیل تکنیکال بر پایه پرایس اکشن عبارتند از:

  • پرایس اکشن کلاسیک؛ 
  • .عرضه و تقاضا؛
  • پول هوشمند.

 امواج الیوت | Elliot Wave Theory

نظریه امواج الیوت، یکی از خاص‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال است که تلاش می‌کند حرکات بازار را با استفاده از موج‌های قیمتی که در گذشته اتفاق افتاده است، پیش‌بینی کند. به زبان ساده، نظریه امواج الیوت معتقد است که تمامی حرکات بازار در یک الگوی تکرار شونده و در بازه زمانی‌های کاملا مشخص اتفاق می‌افتد. 

این نوع تحلیل، ممکن است برای همه معامله‌گران مناسب نباشد و استفاده از آن برای افراد مبتدی، پیشنهاد نمی‌شود.  

تحلیل زمانی | Timing Analysis

روش‌های مختلف تحلیل تکنیکال، فقط به بررسی حرکات قیمتی محدود نمی‌شود و برخی استراتژی‌های تحلیلی، در تلاش هستند تا بازه‌های زمانی که احتمال بروز نوسانات در آنان بیشتر از مشخص کنند؛ به این روش‌های تحلیلی، تحلیل زمانی می‌گویند. 

در تحلیل زمانی به محدوده‌های حمایتی و مقاومتی مختلف، توجه نمی‌شود و تحلیل‌گر سعی می‌کند تا با بررسی مواقعی که بازار در گذشته واکنش‌های بیشتری داشته، زمان احتمالی بروز نوسانات مهم در بازار را پیش‌بینی کند.

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟

اندیکاتورها، ابزارهایی هستند که با استفاده از برخی معادلات و یا الگوهای از پیش تعیین شده، برای پیش‌بینی و تحلیل نوسانات قیمتی آینده بازار، مفید هستند. تعداد بسیار زیادی از اندیکاتورها در دنیا وجود دارد که هر کدام از آنان، با روش منحصر به فرد خود، می‌توانند برای افراد مفید و کاربردی باشند. 

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟

بهترین اندیکاتور در ارز دیجیتال 

در دنیای تحلیل تکنیکال، تعداد بسیار زیادی از اندیکاتورها وجود دارد. برخی از بهترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال عبارتند از:

  • اندیکاتور قدرت نسبی (RSI)؛
  • اندیکاتور ایچیموکو (ICHIMOKU)؛
  • اندیکاتور استوکستیک (Stochastic)؛
  • اندیکاتور مک دی (MACD)؛
  • اندیکاتور میانگین متحرک (MA).

مهم ترین مفاهیم تحلیل تکنیکال 

برای استفاده حداکثری از تحلیل تکنیکال و درک هرچه بهتر موضوع تحلیل تکنیکال چیست، لازم است تا برخی مفاهیم پایه این موضوع را که در اکثر روش‌های تحلیلی به صورت مشترک استفاده می‌شوند، به خوبی درک کنید. 

در این بخش، به معرفی برخی از مهم‌ترین مفاهیم پایه‌ای تحلیل تکنیکال، که یادگیری آن می‌تواند برای اکثر معامله‌گران مفید باشد، خواهیم پرداخت. 

حمایت و مقاومت 

قبل از یادگیری هر موضوعی که به تحلیل تکنیکال مربوط است، ابتدا باید اهمیت حمایت و مقاومت را به خوبی درک کنید. حمایت و مقاومت، به محدوده‌های قیمتی اشاره دارد که از حرکت بیشتر قیمت به سمت بالا یا پایین جلوگیری می‌کند. 

حمایت، محدوده و یا خط مشخصی است که از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری کرده و و به دلیل افزایش تقاضا در این محدوده‌ها، تمایل افراد به فروش دارایی‌های خود، کاهش می‌یابد. 

مقاومت، در نقطه مقابل حمایت قرار دارد تا از افزایش بیشتر قیمت، جلوگیری کند. بازار معمولا در نقاط مقاومتی شاهد افزایش عرضه است و کار قیمت برای ادامه حرکت صعودی قبل، سخت‌ خواهد شد. 

لازم به ذکر است حمایت و مقاومت‌ها، به دو دسته داینامیک و استاتیک تقسیم می‌شوند. 

حمایت و مقاومت 

روند 

به جهت کلی قیمت در تایم فریم مورد نظر تحلیل‌گر، روند می‌گویند. هنگامی که مجموع تقاضا از عرضه بیشتر باشد، روند بازار صعودی و هنگامی که مجموع عرضه از تقاضا بیشتر باشد، روند بازار نزولی است. 

معامله‌گران بازارهای مالی، قبل از انجام معاملات و یا استفاده از روش تحلیلی مورد نظر خود، باید روند بازار را به خوبی شناسایی کنند تا بر خلاف آن معامله نکنند. بر خلاف روند بازار معامله کردن، کار پر ریسکی است و می‌تواند در نهایت به از دست رفتن سرمایه افراد منجر شود.

حد ضرر و حد سود

یکی از الزامات فعالیت و معامله در بازارهای مالی، مدیریت ریسک و رعایت حد سود و حد ضرر است. حد ضرر و حد سود به معامله‌گران کمک می‌کند تا معاملات خود را در منطقی‌ترین حالت ممکن انجام دهند و در محدوده‌ای امن، به خرید و فروش دارایی‌های مختلف بپردازند. 

به زبان ساده، حد سود محدوده‌ای است که معامله‌گر سود خود از بازار را دریافت کرده است و اقدام به بستن معامله خود می‌کند. در مقابل، حد ضرر نقطه‌ای است که معامله فرد با میزان ضرر مشخصی بسته می‌شود و از زیان بیشتر جلوگیری می‌شود. 

3 اصل پایه تحلیل تکنیکال چیست؟

ذات و ماهیت تحلیل تکنیکال، بر 3 اصل کلیدی و مهم استوار است که تقریبا همه روش‌ها و استراتژی‌های تحلیلی مختلف، بر پایه این اصول مهم ایجاد شده‌اند. درک این اصول، می‌تواند معامله‌گران را در درک بهتر موضوع تحلیل تکنیکال چیست، یاری کند. این 3 اصل عبارتند از:

  1. همه چیز در قیمت نهفته است: این اصل در تلاش است تا به همه معامله‌گران اهمیت قیمت و نوسانات آن را القا کند. قیمت یک دارایی قابل معامله می‌تواند بیان‌گر همه موارد مهم در مورد آن باشد. 
  2. حرکات قیمتی بر اساس روند است: این مورد سعی دارد تا اهمیت شناسایی روند و معامله بر اساس آن را به معامله‌گران القا کند؛ حرکات غالب بازار، همگی بر پایه روند حاکم بر بازار است. 
  3. تاریخ همیشه تکرار می‌شود: هیچ چیز جدیدی در نوسانات و رفتارهای قیمت وجود ندارد؛ در نتیجه منشا همه حرکات بازار، رفتارهای گذشته است. این مورد می‌تواند در تحلیل حرکات آینده بازار، بسیار مفید باشد. 

کلام آخر 

در این مطلب سعی شد تا با توضیح تمامی موارد مهم و حیاتی در خصوص موضوع تحلیل تکنیکال چیست، به یک درک کلی در این مورد، به شما کاربران عزیز انتقال دهیم. پیش نیاز استفاده از هر نوع استراتژی در تحلیل تکنیکال، یادگیری مفاهیم پایه و اساسی آن است. 

روش تحلیلی شما در تحلیل تکنیکال چیست؟ نظر خود را برای ما بنویسید!

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) یکی از روش‌های تحلیلی در بازارهای مالی برای پیش‌بینی آینده قیمت، با استفاده از نمودارهای مختلف است.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا