Search
Close this search box.
مقالات

ارز سولانا برای کدام کشور است؟ + ملیت پروژه سولانا

پیش از دانستن اینکه شبکه سولانا (Solana) برای کدام کشور است، ابتدا بهتر است بدانید که شبکه سولانا توسط هزاران گره اعتبارسنج تشکیل شده است که مستقل از یکدیگر و به لحاظ موقعیت مکانی در نقاط مختلف جهان عمل می‌کنند. این سیستم، اجازه می‌دهد که داده‌های کاربران ایمن و مقاوم در برابر سانسور باشند. برای دانستن موقعیت مکانی و کشور شبکه بلاکچین سولانا ، در ادامه این مقاله از صرافی بالینکس با ما همراه باشید.

معرفی شبکه سولانا

شبکه سولانا (Solana) با ایجاد نوآوری در الگوریتم اثبات خود باعث شده که تراکنش‌ها با حداقل مصرف انرژی ثبت شوند. در شبکه سولانا هر تراکنش تقریباً به اندازه چند جستجو در گوگل نرژی مصرف می‌کند. از این رو تیم توسعه دهنده سولانا سعی کردند، شبکه‌ای خلق کنند که دوستدار محیط زیست باشد. به لحاظ سرعت زمان تشکیل هر بلوک ۴۰۰ میلی ثانیه است که با افزایش سخت افزار امکان بالا رفتن این سرعت وجود دارد. با وجود مصرف انرژی پایین و سرعت بالای سیستم  به طور میانگین سولانا برای هر تراکنش کمتر از 0.0025 دلار دریافت می‌کند. نماد ارز دیجیتال شبکه سولانا SOL بوده و در تاریخ نگارش (ژوئن 2024) با 66 میلیارد دلار ارزش بازار، رتبه 5 بازار کریپتوکارنسی را دارد.

ارز دیجیتال سولانا مال کدام کشور است؟

دفتر مرکزی سولانا در کشور ایالت متحده آمریکا واقع شده است. با این وجود شاید بتوان گفت سولانا به کشور آمریکا تعلق دارد. اما این چیزی نیست که سولانا بخواهد مانند هر شرکت فیزیکی تولیداتی یا ارائه دهنده‌ی خدمات مختلف، آن را به کاربران خود معرفی کند. تیم پشتیبانی سولانا در هنگام معرفی موقعیت مکانی آن به گستردگی نودهای آن در نقاط مختلف شاره می‌کنند. همانطور که در مقدمه این مقاله پرداختیم شبکه سولانا در واقع یک شبکه وسیع از هزاران نود و ولیدیتور است. در واقع نمی‌توان موقعیت مکانی خاصی برای آن تعریف کرد بلکه یک شبکه بین المللی و همگانی است که هم خدمات دهندگان آن و هم کاربران در نقاط مختلف دنیا پراکنده هستند. بنابراین شبکه سولانا به یک نقطه خاص تعلق نداشته و بهتر است به عنوان یک شبکه گسترده بلاکچین به آن نگاه کنید. در ادامه به گروه توسعه دهنده و بنیانگذاران آن می‌پردازیم.

ارز دیجیتال سولانا مال کدام کشور است؟

گروه توسعه دهنده شبکه سولانا

بنیانگذاران و توسعه دهندگان اولیه شبکه سولانا شامل چند مرد بوده که به لحاظ موقعیت مکانی، در حال حاضر همگی در آمریکا حضور دارند. این افراد هم اکنون از مدیران ارشد سولانا بوده و دلیل پیشرفت‌ها و چالش‌های این شبکه هستند. در ادامه در مورد معرفی فعالیت حرفه‌ای هر کدام و نقش آن‌ها در مدیریت شبکه سولانا بیشتر می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: عرضه اولیه ICO چیست؟

آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko)

آناتولی یاکوونکو هسته مرکزی گروه توسعه دهنده و بنیانگذار شبکه سولانا است. آناتولی یاکوونکو از سال 2001 یکی از بنیان گذاران Alescere  به عنوان یک استارت آپ برای بنیانگذاران مشاغل کوچک شروع به فعالیت کرد. از سال 2012 تا 2015 در شرکت Qualcomm در عنوان مهندس ارشد و پس از آن تا سال 2016 مدیر ارشد در همین شرکت بود. در سال 2017 مهندس نرم افزار در Mesosphere بود. پس از آن وارد Dropbox شد و به عنوان مهندس نرم افزار در تمرکز بر سیستم‌های توزیع شده و فشرده سازی نقش موثری داشت. سپس در سال 2018 به عنوان بنیانگذار سولانا (Solana) شناخته شد و تا به امروز به صورت تمام وقت در توسعه  پشتیبانی این شرکت نقش مستقیمی دارد.

راج گوکال (raj gokl)

در کنار آناتولی یاکوونکو نام راج گوکال هم شنیده می‌شود که به عنوان بنیانگذار اولیه در توسعه سولانا (Solana) نقش موثری داشته است. او در سال 2014 در Rock Health به عنوان یک کارآفرین مسئول مشاوره به شرکت‌های دیجیتالی سلامت بود. در سال 2014 تا 2016 در شرکت Omada Health مدیر محصولات برای یک برنامه سلامت دیجیتال برای پیشگیری از دیابت و بیماری قلبی بود. او در سال 2016 تا 2017 Stealth را برای مشاوره شرکت‌هایی که در زمینه فناوری سلامت روان فعالیت داشتند راه اندازی کرد. در سال 2017 برای بنیان گذاری Solana Labs در زمینه فعال کردن، ساختن و سرمایه‌گذاری در برنامه‌های رمزنگاری شده‌ای نقش مستقیم داشت که مقیاس پذیری آن‌ها با استفاده از شبکه بلاک چین سولانا انجام می‌شد. در سال 2018 موفق به بنیانگذاری سولانا (Solana) شده و پس از آن عضو هیئت مدیره و مدیر مالی در تیم توسعه فعالیت می‌کند. در مجموع آقای راج گوکال تا پیش از سولانا بیشتر روی فعالیت‌های مشاوره، بهداشت و سلامت فعالیت داشت.

اریک ویلیامز (Eric Williams)

اریک ویلیامز مدیر ارشد فناوری سولانا و گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald)، دو تن از اعضای موثر شبکه سولانا هستند؛ زیرا آنها یک فرآیند کاملاً جدید را برای مقابله با مشکلات عملیات سنتی که در بیت کوین و سپس اتریوم وجود داشت، ارائه کردند. اریک ویلیامز همچنین نقش مدیر بخش اقتصاد و تحلیل داده‌های شبکه را دارد.

گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald)

گرگ فیتزجرالد هم به عنوان معمار اصلی و مدیر ارشد فناوری سولانا در عضو هیئت مدیره فعال است. او به صورت کامل سیستم‌های تعبیه شده سولانا را کاوش کرده و یک پل RPC دو طرفه بین C و Lua برای سیستم عامل BREW ایجاد کرد. سپس به راه‌اندازی ARM برای زنجیره ابزار کامپایلر LLVM کمک کرد و انواع پروژه‌های منبع باز از جمله بهینه‌ساز جریان LLVM در هاسکل، ابزار تجزیه و تحلیل مجوز در پایتون و چارچوب وب واکنشی در TypeScript را مدیریت و اجرا کرد.

الگوریتم PoH سولانا

تلاش‌های تیم توسعه سولانا منجر به ایجاد ساختارهایی نوآورانه و الگویی برای سایر شبکه‌های بلاکچین شد. ساختارهای پایه‌ای که در کنار سرعت بالا و کارایی بهتر، میزان مصرف انرژی را هم پایین می‌آوردند. سولانا (Solana) از الگوریتم PoH یا همان  Proof of History در مکانیسم خود استفاده می‌کند. با این حال، باید دانست که PoH به طور مستقیم یک پروتکل توافقی یا یک مکانیسم قابل تهاجم نیست. چیزی که PoH در واقع معرفی می‌کند راهی برای نگه داشتن “زمان” در بین گره‌ها است. این الگوریتم، این اجازه می‌دهد تا گره‌ها به صورت هماهنگ با هم حرکت کنند و تراکنش ها در شبکه، در مراحل مشخصی، توالی و پردازش شوند. Proof of History اساساً یک به‌روزرسانی از روی Proof of Stake است که البته آن را به طور کامل به عنوان یک مکانیسم اجماع جایگزین نمی‌کند بلکه آن را تا حد قابل توجی ارتقا می‌دهد. Proof of Stake یا PoS در حال حاضر به صورت گسترده در سایر شبکه‌های بلاکچین استفاده می‌شود.

ارز سولانا برای کدام کشورد است؟

بررسی گره‌های سولانا

اگر بخواهیم مکان شبکه سولانا را بهتر درک کنیم باید تعداد، نوع، گستردگی و مکان نودهای آن را بررسی کنیم. در حال حاضر حدود 1100 نود شبکه سولانا در اروپا غربی و 100 نود در اروپا شرقی فعال هستند. این تعداد در شرق آسیا به حدود 120 نود، در جنوب شرق آسیا حدود 60 نود و در سایر نقاط آسیا حدود 30 نود است. در آمریکای جنوبی تعداد انگشت شماری نود فعال بوده و باقی نود‌های شبکه سولانا از حدود 2900 نود، در آمریکا شمالی فعال هستند. این سیستم توزیع نود نشان می‌دهد که پراکنش شبکه سولانا بیشتر در خود آمریکا و سپس در اروپا است.

با این وجود تأیید تراکنش ها در شبکه سولانا از نظر عملیات محاسباتی مورد نیاز، هزینه‌بر است. وقتی به حداقل نیازهای سخت افزاری نگاه می کنید، یعنی پردازنده‌های 12 هسته‌ای (cores) و 24 رشته‌ای (threads ) با 256 گیگابایت رم متوجه خواهید شد که تهیه این سیستم در هر نود می‌تواند چقدر هزینه بردار باشد. البته این قابلیت‌های سخت‌افزاری به سولانا (Solana) اجازه می‌دهد تا به ظرفیت تراکنش بسیار بالاتری دست یابد؛ اما طبیعتا تعداد گره‌های شبکه در مقایسه با شبکه‌هایی مانند اتریوم که حداقل نیازمندی‌های کمتری دارند پایین‌تر است. یعنی سولانا با این سیستم می‌تواند با تعداد نودهای کمتر سرعت بالاتری در مقیاس پذیری داشته باشد. در زمان نگارش این مقاله، 2912 گره در شبکه سولانا فعال هستند. وقتی به داده‌های شبکه اتریوم به طور همزمان نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که ۶۹۹۱ نود فعال وجود دارد.

به راحتی نمی توان گفت که اندازه گیری تمرکززدایی ساده است، اما قطعا تعداد گره ها معیار مهمی در این زمینه است. سایر معیارهای مهمی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند: از توزیع جغرافیایی گره‌ها، چگونگی نصب گره‌ها بر روی دستگاه‌های شخصی افراد یا روی سرورها، و تعداد نودهایی که توسط شرکت ها یا موسسات نگهداری می شوند. در کنار این موارد، سولانا ابزارهای رایگانی در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌دهد تا به گستردگی این شبکه از نظر خدمات و موقعیت مکانی بیفزایند.

آنچه که از ارز سولانا برای کدام کشور است، آموختیم:

پیش از دانستن اینکه سولانا (Solana) برای کدام کشور است ابتدا اطلاعات کلی در رابطه با این شبکه بلاکچین به دست آوردیم. شبکه سولانا از هزاران نود تشکیل شده که در نقاط مختلف دنیا پراکنده شده‌اند. دفتر مرکزی سولانا در ایالات متحده واقع شده است. تیم پشتیبان و هیئت مدیره که در این دفتر فعال هستند شامل: آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko)، راج گوکال (raj gokl)، اریک ویلیامز (Eric Williams) و گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald) است.

در پایان برای این که با مکان شبکه بلاکچین سولانا آشنا شوید؛ نودهای شبکه را از نظر موقعیت مکانی و همچنین توان پردازش بررسی کریم. این نودها اغلب در ایالات متحده حضور دارند و پس از آن به تعداد قابل توجهی در اروپا فعال هستند. در رتبه بعدی گره‌ها یا نودهای سولانا بیشتر در شرق آسیا حضور داشته و در سایر نقاط دنیا کم و گاهی انگشت شمار هستند. به این ترتیب مکان شبکه سولانا، هیئت مدیره، نودها و الگوریتم مورد استفاده آن را شناختید.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا