آشنایی 0 تا 100 با خطوط روند و انواع آن + تشخیص خط روند معتبر
یکی از روشهای پیش بینی بازار ارز دیجیتال که طیف وسیعی از معاملهگران از آن استفاده میکنند، تحلیل تکنیکال نام دارد و یکی از پایهای ترین مطالب تحلیل تکنیکال، موضوع خطوط روند و انواع آن است. این مبحث در بیشتر روشهای تحلیلی مانند پرایس اکشن، اسمارت مانی و… قابل استفاده است و جزو پرکاربردترین مباحث تحلیل تکنیکال به شمار میرود. در این مطلب به بررسی و معرفی خطوط روند و انواع آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
فهرست عناوین
نقش خطوط روند و انواع آن در تحلیل تکنیکال چیست؟
خطوط روند، خطهایی هستند که از وصل کردن سقف و کفهای قیمتی به وجود آمدند و قیمت در بازه زمانیهای مختلف، به آن واکنش نشان میدهد. خطوط روند و انواع آن، با توجه به نوع و بازه زمانی که در از آن استفاده شده، برای انواع معاملات و تحلیلگران در تحلیل تکنیکال ارزهای مختلف، قابل استفاده و مفید است.
خطوط روند و انواع آن به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند که معاملهگران با ترکیب این ترفند معاملاتی با استراتژیهای خود، میتوانند به سود مستمر در معاملات خود دست پیدا کنند زیرا خط روند یک ترفند معاملاتی بوده و نمیتوان از آن به تنهایی به عنوان معیاری برای معاملات استفاده کرد.
انواع روندها
قبل از استفاده از خطوط روند و انواع آن، باید ابتدا روند را به خوبی تشخیص دهید تا بتوانید خط روند مناسب را رسم کنید. انواع روندها عبارتند از:
- روند صعودی؛
- روند نزولی؛
- روند خنثی.
روند صعودی:
روند صعودی به حالتی از بازار گفته میشود که قیمت، تمایل زیادی به حرکت به سمت بالا و ثبت قلههای قیمتی بالاتر دارد و روند کلی بازار مثبت و رو به بالا است. در چنین بازاری، سود معاملهگران در گرو خرید داراییهای مخلتف است و ثبت معاملات لانگ (Long) است و بازار گاوی است.
روند نزولی:
به حالتی که هر کف قیمتی، از کف بعدی خود پایینتر است، روند نزولی میگویند. در این نوع روندها، شاهد بازار خرسی هستیم و فشار عرضه بسیار بیشتر از تقاضا است و همین موضوع باعث افت قیمتها در بازار میشود. در چنین شرایطی، معاملهگران بیشتر به سمت ثبت معاملات فروش و یا شورت (Short) میروند تا از ریزش قیمتها سود کسب کنند.
روند خنثی:
به بیان ساده، روند خنثی، حالتی میان روند نزولی و روند صعودی است و بازار بین دو محدوده قیمتی در حال نوسان است و حرکات خاص صعودی یا نزولی را به ثبت نمیرساند. در چنین مواقعی، معاملهگران سعی میکنند با استفاده از خطوط روند و انواع آن، از نوسانات ریز و درشت بازار در جهات مختلف، سود کسب کنند.
آموزش تشخیص خطوط روند و انواع آن
باید بدانید هر خط روندی معتبر نیست و نمیتوان بر اساس آن به معامله در بازارهای مالی پرداخت. برخی از معیارهای مهم برای تشخیص خطوط روند و انواع آن عبارتند از:
- تعداد برخوردها با قیمت؛
- شیب خط روند؛
- مدت زمان خط روند؛
- حجم معاملات؛
- زاویه خط روند؛
- نقاط اوج و کف قیمت.
توضیح هر کدام از این موارد در جدول زیر مشخص است.
مورد |
توضیحات |
تعداد برخوردها |
هرچه تعداد برخوردهای قیمت با خط روند بیشتر باشد، اعتبار آن خط بیشتر است. معمولا سه برخورد یا بیشتر برای تأیید اعتبار خط روند کافی است. |
شیب خط روند |
شیب خط روند باید منطقی و قابل قبول باشد. شیبهای خیلی تند نشاندهندهی روندهای کوتاهمدت و ناپایدار هستند، در حالی که شیبهای کمتر، به روندهای پایدارتر اشاره دارند. |
مدت زمان خط روند |
هرچه خط روند برای مدت زمان طولانیتری پایدار بماند، اعتبار آن بیشتر خواهد بود. روندهایی که در طول زمان به خوبی حفظ شدهاند، معمولا نشاندهندهی رفتار پایدار قیمت هستند. |
حجم معاملات |
اگر خط روند با افزایش حجم معاملات همراه باشد، اعتبار بیشتری دارد. حجم بالا نشاندهنده تایید روند توسط بازار است. |
زاویه خط روند |
زاویهی خط روند نسبت به محور زمان باید منطقی باشد. زاویهی خیلی تند ممکن است نشاندهندهی ناپایداری روند باشد و زاویهی خیلی کم نشاندهندهی ضعف روند باشد. |
نقاط اوج و کف قیمت |
اگر خط روند به خوبی از نقاط اوج و کف قیمت حمایت یا مقاومت کرده باشد، اعتبار آن بیشتر است. این نقاط میتوانند نشاندهنده سطوح مهمی باشند که بازار به آنها واکنش نشان میدهد. |
شکست خطوط روند و انواع آن به چه معناست؟
شکست تمامی خطوط روند و انواع آن، به معنای تغییر روند فعلی بازار است. برای مثال، اگر روند فعلی بازار صعودی است و خط روند مربوط به آن شکسته میشود، بازار یا به حالت خنثی و یا به حالت نزولی خواهد رفت و شکست خطوط روند، همیشه سیگنالی قدرتمند برای تغییر روند حاکم بر بازار است.
بنابراین، معاملهگران همیشه حساب ویژهای روی این مورد باز میکنند و طیف وسیعی از سرمایهگذاران بازار، با توجه به شکست خطوط روند طولانی مدت، معاملات خود را تغییر میدهند و یا معاملات جدید ثبت میکنند. با توجه به این موضوع، ترکیب شکست خط روند با سایر استراتژیهای دیگر، میتواند بسیار مفید و سود ده باشد.
سخن پایانی مقاله آشنایی 0 تا 100 با خطوط روند و انواع آن:
در ین مطلب به بررسی آشنایی 0 تا 100 با خطوط روند و انواع آن پرداختیم تا معاملهگران با استفاده از این ترفند معاملاتی جذاب، میزان سود در معاملات خود را با کمترین افزایش ریسک ارتقا دهند و از این قابلیت جذاب تحلیل تکنیکال بهرهمند شوند. باید بدانید علاوه بر دانش تحلیل تکنیکال، استفاده از یک پلتفرم معاملاتی حرفهای در معاملات اهمیت بسیار زیادی دارد. صرافی ارز دیجیتال بالینکس یکی از معتبرترین صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال است که شما میتوانید با استفاده از آن، به معامله طیف وسیعی از رمزارزها با کمترین کارمزد ممکن بپردازید. همین حالا ثبت نام خود را تکمیل کنید.
آخرین مقالات
افزایش 1000 درصدی تراکنش های فلوکی! رشد مجدد در راه است؟
آیا برای خرید بیت کوین دیر شده است؟ فروشنده باشیم یا خریدار؟
شاخص ترس و طمع چیست؟ شاخص ترس و طمع را کجا ببینیم؟