ارز دیجیتال اتریوم چیست؟ | تمام نکات دربارهی (Ethereum)!
در پاسخ به سوال اتریوم رمز ارز اتریوم چیست؟، باید بگوییم که یک شبکه کامپیوتری غیر متمرکز است که بر پایه بلاک چین کار میکند که قابلیت پردازش قراردادهای هوشمند و بدون واسطه را دارد. ارز دیجیتال اتریوم توسط یک نویسنده و برنامه نویس روسی به نام ویتالیک بوترین معرفی شد و در حال حاضر در رتبه دوم باارزشترین ارزهای دیجیتالی جهان قرار دارد.
ما در این مقاله از سایت بالینکس به بررسی جامع ارز دیجیتال اتریوم میپردازیم تا شما بتوانید با داشتن اطلاعات کافی، قیمت اتریوم را به درستی پیش بینی کنید و سرمایهگذاری پرسودی در این ارز داشته باشید، بنابراین تا انتهای مقاله 《اتریوم چیست》 با ما همراه باشد.
فهرست عناوین
ارز دیجیتال اتریوم چیست؟
اتریوم (Ethereum) که با واحد اختصاری ETH نشان داده میشود، یک پلتفرم برای اجرای برنامههای غیر متمرکز (Decentralized) و قراردادهای هوشمند است که بدون دخالت واسطهها انجام میشود. ارز دیجیتال اتریوم در بازار کریپتو کارنسی جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است و حدود ۱۸ درصد از سهم بازار کریپتوکارنسی را در اختیار دارد.
بلاک چین اتریوم یکی از پر استفاده ترین بلاک چین ها است و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این شبکه ارز دیجیتال زبان برنامه نویسی و سیستم پرداخت مخصوص به خود را دارد.
تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم
همانطور که میدانید عملکرد بیت کوین محدود به انتقال نقدی الکترونیکی همتا به همتا است. ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق ارز دیجیتال اتریوم، با دیدن این محدودیت، طرحی را ارائه داد که در آن یک زبان برنامهنویسی پیشرفتهتری به ارز دیجیتال بیت کوین اضافه میشد تا بلاک چین بیت کوین قابلیت پردازش قراردادهای هوشمند را داشته باشد؛ اما طرح وی توسط جامعه بیت کوین رد شد.
ویتالیک بوترین تصمیم گرفت یک بلاک چین کاملا جدید ایجاد کند و ایده این طرح را در سال ۲۰۱۳ مطرح کرد. او در اواخر همان سال مقالهای با عنوان《نسل جدید قرارداد هوشمند اتریوم و پلتفرم برنامه غیرمتمرکز》منتشر کرد.
ارز دیجیتالی اتریوم در ژانویه سال ۲۰۱۴ در کنفرانس بیت کوین آمریکای شمالی در میامی معرفی شد و در پایان سال ۲۰۱۴ اولین سرمایهگذاری دسته جمعی خود را با فروش توکن اتر داشت.
ارز دیجیتالی اتریوم در ۴ مرحله اصلی توسعه پیدا کرد. مراحل اصلی توسعه ارز دیجیتالی اتریوم به شرح زیر است.
- ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ – ۱۴ مارس ۲۰۱۶: اجرای بنیان فنی پایه (مرحله Frontier)؛
- ۱۴ مارس ۲۰۱۶ – ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷: بهبود زیرساخت برای رسیدگی به مسائل امنیتی (مرحله Homestead)؛
- ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ – ۲ ژانویه ۲۰۲۰: حل چالشهایی که با گسترش و رشد همراه است (مرحله Metropolis)؛
- ۲ ژانویه ۲۰۲۰–۲۰۲۲: اتریوم ۲.۰ مقیاس پذیرتر، ایمنتر و پایدارتر میشود (مرحله Serenity).
۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ – ۱۴ مارس ۲۰۱۶: اجرای بنیان فنی پایه (مرحله Frontier)
اولین نسخه اتریوم (Ethereum 1.0) با نام (Frontier) در ۳۰ جولای ۲۰۱۵ منتشر شد و امکان استخراج اتر و اجرای قراردادهای هوشمند با استفاده از آن برای کاربران فراهم شد.
۱۴ مارس ۲۰۱۶ – ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷: بهبود زیرساخت برای رسیدگی به مسائل امنیتی (مرحله Homestead)
نسخه Homestead اتریوم، یک نسخه ایمنتر نسبت به نسخه مرحله Frontier بود که در آن DAO راه اندازی شد و کاربران با استفاده از آن میتوانستند منابع مالی را جمع کنند؛ اما به دلیل اشکالی که در کد قرارداد هوشمند وجود داشت، هکرها توانستند بخشی از سرمایه را هک کنند و این ایده شکست خورد. بعد از این اتفاق یک شبکه هارد فورک برای ایجاد تغییراتی عمده در نرمافزار اصلی بلاک چین و ایجاد یک زنجیره جداگانه از بلاک چین اصلی راه اندازی شد.
البته بخشی از جامعه اتریوم این شبکه را نپزیرفتند و شعبهای به نام اتریوم کلاسیک ایجاد کردند. بعد از آنکه اتریوم شاهد چندین حمله DOS بود، دو ارتقاء فرعی با نامهای Tangerine Whistle و Spurious Dragon، برای رسیدگی به مسائل امنیتی منتشر کرد.
۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ – ۲ ژانویه ۲۰۲۰: حل چالشهایی که با گسترش و رشد همراه است (مرحله Metropolis)
مرحله Metropolis یک بروزرسانی بسیار پیچیده بود که در دو مرحله Byzantium و Constantinople برای بهبود کلی در امنیت اتریوم، حریم خصوصی و مقیاس پذیری آن انجام شد.
۲ ژانویه ۲۰۲۰–۲۰۲۲: اتریوم ۲.۰ مقیاس پذیرتر، ایمنتر و پایدارتر میشود (مرحله Serenity)
مرحله چهارم توسعه ارز دیجیتالی اتریوم که هنوز هم در حال اجرا است، مرحله Serenity نام دارد که با نام اتریوم ۲.۰ هم شناخته میشود. هدف از اجرا این مرحله این است که اتریوم به سطحی ارتقاء پیدا کند که بتواند تراکنشهای متعددی را بدون هیچگونه محدودیتی در ثانیه انجام دهد و دچار مشکلات امنیتی نشود.
معماری شبکه اتریوم
اتریوم یک ارز غیر متمرکز با سیستم آزاد و عمومی بر بستر بلاک چین است که توسط گرهها کنترل میشود و با کوین اختصاصی اتر (ETH) معامله میشود. شبکه بلاک چین اتریوم دارای چهار لایه است که هر لایه اجزا متفاوتی را به اکوسیستم بلک چین اضافه میکند. این لایهها عبارتند از:
- لایه صفر؛
- لایه یک؛
- لایه دو؛
- لایه سه.
ما در ادامه درباره هر کدام از این لایهها صحبت میکنیم.
لایه صفر:
اولین لایه تشکیل دهنده بلاک چین اتریوم لایه صفر است که اجزائی مانند اینترنت، اتصالات و سخت افزار دارد. عملیاتهای لایه یک توسط این اجزا، اجرا میشود. بهطور کلی میتوان گفت که لایه صفر زیر ساختهای لازم برای پشتیبانی از اتریوم را تشکیل میدهد.
لایه یک:
لایه یک در شبکه بلاک چین اتریوم، یکی از مهمترین لایهها است که وظیفه برقراری امنیت را بر عهده دارد. این لایه، یک لایه تغییر ناپذیر است و به مواردی مانند حل اختلاف، زمان بلوک، پارامترها و قوانین بلاکچین که موجب بهبود عملکرد سطح پایه بلاکچین میشود کمک میکند.
لایه دو:
لایه دو بر روی لایه یک قرار میگیرد و با حذف برخی از تعاملات لایه یک، مقیاس پذیری را در بلاک چین افزایش میدهد. وظیفه این لایه انجام سپردهها، برداشتها و بررسی فعالیتهای خارج از بلاک است.
لایه سه:
لایه سه یک لایه کاربردی است و اکثر پروژههایی که در آن اجرا میشوند، مربوط به برنامههای غیر متمرکز هستند. لایه سه مانند یک رابط کاربری عمل کرده و جزئیات فنی کانال ارتباطی را مخفی میکند.
تیم تشکیل دهنده اتریوم
در تاریخ ۷ ژوئیه ۲۰۱۴ یک گروه هشت نفره از بنیانگذاران اتریوم در یک خانه جنگلی دور هم جمع شدند و درباره آینده اتریوم تصمیمگیری کردند. دو نفر از آنها همان ابتدا از گروه جدا شد و با گذشت زمان تنها یک نفر از آنها همچنان کنار ارز دیجیتالی اتریوم باقی ماند. با این حال بنیانگذاران ارز دیجیتالی اتریوم را با همان هشت نفره میشناسند و اسامی آنها عبارت است از:
- ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)؛
- میهای آلیسی (Mihai Alisie)؛
- آنتونی دی لوریو (Anthony Di Lorio)؛
- امیر چتریت (Amir Chetrit)؛
- چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)؛
- گوین وود (Gavin Wood)؛
- جفری ویلک (Jeffrey Wilcke)؛
- جوزف لوبین (Joseph Lubin).
مزایای و معایب ارز دیجیتال اتریوم
اتریوم یک ارز دیجیتالی پراستفاده و محبوب است که مزایا و معایب متعددی دارد و ما در ادامه مهمترین موارد را ذکر میکنیم.
مزایای ارز دیجیتالی اتریوم
مزایای ارز دیجیتالی اتریوم عبارت است از:
- غیرمتمرکز بودن؛
- جامعه قوی توسعه دهندگان؛
- قابلیت همکاری.
معایب ارز دیجیتالی اتریوم
معایب ارز دیجیتالی اتریوم عبارت است از:
- سرعت کم؛
- امکان هک شدن؛
- زبان برنامهنویسی سالیدیتی.
امنیت ارز اتریوم
اتریوم یک ارز دیجیتال و بلاک چین غیر متمرکز است و بهجای اینکه توسط یک سازمان یا شخص خاص کنترل شود، توسط تعداد زیادی گره (کامپیوتر یا ابزارهای ذخیره سازی) مدیریت میشود. با توجه به این مسئله هک کردن تمام سیستمها کار سخت، پرهزینه و دشواری به نظر میرسد، بنابراین احتمال هک شدن اتریوم کم است.
علاوهبرآن شبکه اتریوم دارای دو الگوریتم اجماع با نامهای الگوریتم اجماع اثبات کار (POW) و الگوریتم اجماع اثبات سهام (POS) است که با استفاده از آنها جلوی هک شدن اتریوم را میگیرد.
بهترین کیف پول اتر
همانطور که میدانید کیف پول اتریوم یک پلتفرم برای ذخیرهسازی و نگهداری ارز دیجیتال اتر است و به شما امکان دسترسی به شبکه اتریوم و مدیریت سرمایهتان را میدهد. برای آنکه بتوانید بهترین کیف پول اتر را تهیه کنید در ابتدا باید هدفتان را از خرید اتر مشخص کنید. آیا قصد سرمایه گذاری بلند مدت در این ارز را دارید و یا برای کوتاه مدت قرار است در کیف پول شما باقی بماند؟
در قدم بعدی باید تعداد تراکنشهای روزانه خود را مد نظر قرار دهید و سپس با توجه به پلتفرم مورد نظر، کیف پول مناسب برای ارز دیجیتال اتر را تهیه کنید.
۷ تا از بهترین کیف پولهای اتریوم:
- لجر نانو Ledger Nano X (سخت افزاری)؛
- Trezor (سخت افزاری)؛
- Metamask (موبایل و دسکتاپ)؛
- تراست والت (موبایل)؛
- اتمیک والت (دسکتاپ و موبایل)؛
- MyEtherWallet (وب)؛
- گواردا والت (Guarda).
اگر علاقهمند هستید که اطلاعات بیشتری دربارهی کیف پول ارز دیجیتال کسب کنید، می توانید مقالهی کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ را مطالعه کنید؛ در این مقاله به معرفی بهترین کیف پول ارز دیجیتال (Wallet) میپردازیم.
آینده اتریوم
برای آنکه بتوانید از آینده ارز دیجیتالی اتریوم مطلع شوید، ابتدا باید نمودارهای تحلیل اتریوم را بررسی کنید و سپس نظر تحلیلگران را درباره آن بخوانید.
بسیاری از کارآفرینان و سرمایه گذاران بزرگ تکنولوژی جهان از ارز اتریوم حمایت میکنند و آینده آن را درخشان میبینند؛ بنابراین به نظر میرسد که در آینده هم بازار سرمایه اتریوم رو به رشد باشد و ارزش آن بالاتر رود.
تحلیل و بررسی قیمت اتریوم
تحلیل و بررسی قیمت اتریوم با استفاده از نمودارها و شاخصهای مختلف انجام میگیرد و شما میتوانید از سه تحلیل زیر برای بررسی قیمت اتریوم استفاده کنید.
- تحلیل تکنیکال؛
- تحلیل فاندامنتال؛
- تحلیل فاندامنتال؛
عوامل متعدد از جمله میزان عرضه و تقاضا اتریوم، اخبار مثبت و منفی درباره این ارز دیجیتالی، پیشرفتهای فنی و بهروزرسانیها، میزان رقابت با سایر بلاک چینها، حرکت کلی بازار ارزهای دیجیتال، اکوسیستم توسعهدهندگان اتریوم و قوانین و محیط نظارتی روی روند صعودی یا نزولی شدن ارزش اتریوم تاثیر میگذارد؛ بنابراین با در نظر گرفتن این موضوعات میتوانید به بررسی و تحلیل صحیح قیمت اتریوم بپردازید. برای بررسی تحلیل تکنیکال اتریوم میتوانید مقالهی آیا ریزش قیمتی اتریوم در راه است؟ را مطالعه کنید.
کاربردهای اتریوم
همانطور که گفته میشود، ارز دیجیتالی اتریوم به دلیل کاربردهایی که دارد، دنیای تکنولوژی را متحول میکند. این کاربردها عبارت است از:
- بهبود خدمات بانکی و مالی؛
- بازارهای پیشبینی؛
- توکن سازی از داراییهای واقعی؛
- مدیریت هویت دیجیتال؛
- دموکراسی سیاسی؛
- احترام به حریم خصوصی؛
- ذخیره امن اطلاعات؛
- انقلابی در حوزه سلامت.
چگونه ارز دیجیتال اتریوم را بخریم؟
برای خرید ارز دیجیتال اتریوم ابتدا باید در صرافی مورد نظر ثبت نام کنید، سپس با مشخص کردن مقدار اتریوم و پرداخت هزینه آن، ارز دیجیتال خریداری و به کیف پول شما منتقل میشود. بهطور کلی شما میتوانید با استفاده از روشهای زیر ارز دیجیتال اتریوم را بخرید:
- از صرافیهای دیجیتال داخلی و بهوسیله ریال؛
- از صرافیهای دیجیتال خارجی و بهوسیله ارزهای فیات یا کارتهای اعتباری؛
- از صرافیهای دیجیتال خارجی و بهوسیله بیت کوین، تتر و دیگر رمز ارزها؛
باتوجه به محدودیت هایی که در خرید از صرافیهای دیجیتال خارجی وجود دارد، پیشنهاد ما به شما برای خرید ارز دیجیتال اتریوم (Ethereum) استفاده از صرافی های داخلی معتبر مانند بالینکس است.
آیا استخراج اتریوم امکانپذیر است؟
قبل از سال ۲۰۲۰ ارز دیجیتال اتریوم با استفاده از مکانیزم اثبات کار فعالیت میکرد که طی آن امکان استخراج اتریوم وجود داشت؛ اما از سال ۲۰۲۰ مکانیزم این ارز تغییر کرد و بهطور کامل به ساز و کار اثبات سهام منتقل شد که در این روش امکان استخراج اتریوم وجود ندارد. اگر قصد استخراج ارزهای دیجیتال را دارید حتما مقاله استخراج کوین در ارز دیجیتال چیست؟ را مطالعه کنید.
پیشبینی بلندمدت قیمت اتریوم
برای پیش بینی بلند مدت قیمت اتریوم باید عوامل مختلف مانند تقاضا بازار، خوشبینی سرمایهگذاران توسعه تکنولوژی، تغییرات در قانونگذاری رمز ارزها و همچنین وضعیت اقتصادی جهان را بررسی کنید؛ زیرا این عوامل بهطور مستقیما روی قیمت اتر تاثیر میگذارد.
آنچه از مقاله اتریوم چیست؟ آموختیم:
اتریوم یک شبکه غیر متمرکز مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است که با واحد اختصاری اتر نمایش داده میشود و توسط ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۹ معرفی شد. این ارز دیجیتال سهم بزرگی از معاملات کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) را به خود اختصاص میدهد و هدف آن، امکان انتقال رمز ارزها در ازای کارمزد کم است. این ارز قابلیت توسعه با اپلیکیشنهای مختلف را دارد و کسی نمیتواند آن را از کار بیندازد. ارز دیجیتال اتریوم یک بلاک چین با قابلیت برنامهنویسی است و امکانات آن یک گام فراتر از امکان پرداخت است.
آخرین مقالات
شاخص ترس و طمع چیست؟ شاخص ترس و طمع را کجا ببینیم؟
ترامپ امپایر چیست + آموزش اتصال به کیف پول و زمان لیست شدن
آینده ارز چین لینک چگونه خواهد بود؟ پیش بینی آینده ارز LINK