Search
Close this search box.
تحلیل فاندامنتال

آیا روند بیت کوین نزولی شده است؟

وقتی ETF بیت کوین تایید شد، بسیاری از افراد با خیال راحت از اتمام روند نزولی و خسته‌کننده بازار مطمئن شدند و خود را برای پامپ‌های قیمتی و دوران خوشی آماده کردند؛ اما نه! داستان طوری که اکثریت افراد فکر می‌کردند، پیش نرفت.

بیت کوین تنها یک روز پس از تایید ETF بیت کوین، سودی که در روزهای قبل از تایید ETF نصیب کاربران کرده بود را از آنان پس گرفت تا ابهامات مبنی بر شروع مجدد دوران افت بازار رمزارزهای دوباره بر سر زبان‌ها بیفتد.

بیت کوین در دوره 90 روزه منتهی به 11 ژانویه (تاریخ اعلام رای SEC در مورد ETF بیت کوین) حدود 75 درصد رشد کرده است اما در بازه زمانی 11 تا 12 ژانویه بیش از 6.8 درصد اصلاح کرده است تا به احتمال وقوع سناریوهای تله فروش (Sell-The-News) قوت ببخشید و بازار را مجددا در شرایط ترسناکی قرار دهد.

البته که یک دلیل بسیار منطقی و مستدل برای این موضوع وجود دارد. باید بدانید که طیف وسیعی از معامله‌گران ریز و نهنگ‌ها قبل از تایید ETF بیت کوین اقدام به انجام خریدهایی با حجم بالا کردند و امید داشتند پس از تایید ETF، بیت کوین رشد بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد. وقتی بازار رشدی که مورد انتظار این افراد است در پیش نگیرد، معامله‌گرانی که در قیمت‌های بالاتر برای خرید بیت کوین اقدام کردند برای فروش دارایی‌های خود تحریک می‌شوند و ممکن است بیت کوین‌های خود را با ضرر به فروش برسانند که این موضوع می‌تواند باعث ایجاد فشار فروش ناگهانی در بازار و در نتیجه ریزش قیمت بیت کوین شود.

ماینرها نیز ممکن است در این ریزش قیمتی نقش داشته باشند. طبق گزارشات موجود خروجی ماینرها به بالاترین میزان خود در شش سال اخیر رسیده است و میزان بیت کوین زیادی از ماینرها به سمت صرافی‌ها منتقل شده است. این اقدام معمولا به معنای فروش احتمالی ماینرها در روزهای آینده است. این افت اخیر می‌تواند به خاطر فروش ماینرهای بیت کوین باشد. لازم به ذکر است هم اکنون کمتر از 100 روز تا هاوینگ بیت کوین باقی مانده است.

یکی از مواردی که می‌تواند دیدگاه خوبی از تمایل معامله‌گران به ما بدهد، فاندینگ ریت معاملات آتی بیت کوین است. طبق داده‌ها این شاخص از 4 ژانویه تا کنون 0.2 درصد بوده است. این عدد نشان‌دهنده تقاضای برابر برای معاملات خرید (Long) و فروش (Short) است. در نتیجه معاملات آتی (فیوچرز، مارجین و…) نقش پر رنگی در افت قیمت بیت کوین نداشته‌اند.

حال باید دید آیا ETF بیت کوین و ورودی سرمایه‌های جدید می‌تواند جلوی افت قیمت بیشتر بیت کوین را بگیرد یا معامله‌گران مجددا باید به فکر خروج موقتی از بازار باشند.


توجه!
مطالب ارائه‌ شده فقط برای آموزش است و توصیه مالی نیست. بازار ارزهای دیجیتال همواره دارای نوسانات زیادی بوده است، بنابراین کاربران باید تصمیمات مالی خود را با ارزیابی شخصی اتخاذ کنند.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا