Search
Close this search box.
مقالات

انواع کوین ها در ارز دیجیتال | 0 تا 100 دسته بندی ارزهای دیجیتال

بعد از تولد بیت کوین و آغاز به کار ارزهای دیجیتال، به مرور شناخت عموم افراد از این نوآوری و درک موضوع بیت کوین چیست بیشتر شد تا ارزهای دیجیتال دیگری نیز فعالیت خود را در این دنیای بی‌پایان، آغاز کنند. پس از گذشت مدتی و افزایش قابل توجه تعداد رمزارزها، دسته‌بندی‌های مختلفی برای رمزارزها شکل گرفت و اهمیت شناخت انواع کوین‌ ها در ارز دیجیتال برای کاربران این حوزه، چند برابر شد.

در این مطلب به بررسی انواع کوین‌ ها در ارز دیجیتال و همچنین اهمیت هر کدام از این دسته‌ها، خواهیم پرداخت.

انواع کوین ها در ارز دیجیتال چیست؟

به طور کلی، انواع کوین ها در ارز دیجیتال، به دو دسته اصلی بیت کوین و آلت‌ کوین‌ها تقسیم‌بندی می‌شوند. قرار دادن ارزهای دیجیتال مختلف در گروه‌های متفاوت، روند تحلیل و بررسی آنان برای معامله‌گران را هموارتر خواهد کرد.

انواع کوین ها در ارز دیجیتال چیست؟

اگر شناخت مناسبی در موررد ماهیت رمزارزها ندارید، می‌توانید به مقاله ارز دیجیتال چیست رجوع نمایید.

بیت کوین، به عنوان پادشاه بازار و همچنین اولین ارز دیجیتال ایجاد شده در دنیا، در دسته اول انواع کوین ها در ارز دیجیتال قرار دارد. تمامی ارزهای دیجیتال دیگر، در دسته بندی دیگری به نام آلت کوین قرار می‌گیرد؛ اما آلت کوین چیست؟

آلت کوین چیست؟

به هر ارز دیجیتالی به غیر از بیت کوین، آلت کوین می‌گویند. تمامی آلت کوین‌ها نیز دسته بندی مربوط به خود را دارند و به گروه‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند.

برخی از مهم‌ترین دسته‌بندی آلت کوین‌ها عبارتند از:

  • استیبل کوین‌ها؛
  • میم کوین‌ها؛
  • شت کوین‌ها؛
  • توکن‌های متاورسی؛
  • توکن‌های دیفای.

معرفی انواع آلت کوین ها

در این بخش، به معرفی برخی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین انواع آلت کوین‌ها می‌پردازیم که می‌تواند برای طیف وسیعی از افراد مفید باشد.

استیبل کوین ها:

استیبل کوین‌ها ارزهایی هستند که هیچ نوسان قیمتی ندارند؛ این رمزارزها، نقش بسیار مهمی در تراکنش‌ها و معاملات ارزهای دیجیتال مختلف دارند و مورد استفاده طیف وسیعی از معامله‌گران ارزهای دیجیتال هستند.

معرفی انواع آلت کوین ها

هدف اصلی ایجاد استیبل کوین‌ها، نیاز بازار به ارزهای بدون نوسانی بود که در انتقالات و همچنین مبدا معاملات مورد استفاده قرار بگیرند تا کاربران بازار، در دام نوسانات قیمتی که گاهی اوقات به حداکثر خود می‌رسند، نیوفتند. استفاده از استیبل کوین‌ها، حاشیه امنی را برای معامله‌گران فراهم می‌کند تا محسابات افراد حین معاملات و یا انتقال‌های مختلف، دچار مشکل نشود.

در حال حاضر، ارز تتر (USDT)، به عنوان پرطرفدارترین استیبل کوین دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود و اختلاف زیادی با رقبای خود دارد. اگر شناخت کاملی از این ارز ندارید، می‌تواندی به مقاله تتر چیست مراجعه کنید.

میم کوین ها:

میم کوین‌ها، آن دسته از ارزهایی هستند که بر پایه یک شوخی در فضای اینترنت، ایجاد شدند. منظور از میم (Meme)، یک شوخی یا موضوع طنز در فضای مجازی است که ناگهان میان کاربران مشهور می‌شود.

بیشتر میم کوین‌ها، ارزش ذاتی خاصی ندارند اما ممکن است برخی از آنان به دلیل توجه کاربران، سرمایه زیادی جذب کرده و پامپ و دامپ‌ های زیادی را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان بیاورند.

ارز دیجیتال شیبا، یکی از مشهورترین میم کوین‌های دنیای کریپتوکارنسی است که ایلان ماسک، یکی از ثروتمندترین افراد دنیا، بارها در مورد آن اظهار نظرهایی داشته است و این ارز رشدهای قیمتی بسیار زیادی را تجربه کرده است. مطالعه مقاله شیبا چیست، می‌تواند اطلاعات کاملی در مورد این ارز را به شما ارائه دهد.

میم کوین ها:

شت کوین ها:

به رمزارزهایی که هیچ پشتوانه و پایه و اساسی ندارند، شت کوین می‌گویند. باید بدانید ریسک سرمایه‌گذاری در این نوع ارزهای بسیار زیاد است و احتمال از بین رفتن کلی سرمایه افراد در صورت خرید این پروژه‌ها، وجود دارد.

معمولا یکی از اصلی‌ترین اهداف برای ایجاد این نوع ارزها، کلاهبرداری و فریب سرمایه‌گذاران است. سازندگان این ارزها، وعده سودهای نجومی به کاربران خود می‌دهند تا افراد بیشتری را برای خرید این ارزهای کاملا بی‌ارزش، ترغیب کنند.

برخی افراد ممکن است در تشخیص میم کوین‌ها و شت کوین‌ها دچار مشکل شوند. باید بدانید میم کوین‌ها بر پایه یک شوخی اینترنتی ایجاد می‌شوند و ممکن است در گام اول توجه بسیار زیادی را به خود معطوف کنند؛ اما شت کوین‌ها هیچ پایه و اساسی ندارند و کاملا بی‌ارزش هستند.

توکن های متاورسی:

متاورس، یکی از نوآوری‌های جدید در دنیای مجازی است؛ توکن‌های متاورسی، ارزهایی هستند که در متاورس برای اهداف مختلف، کاربرد دارند. قابلیت پرداخت و خرید و فروش در متاورس، جزو مهم‌ترین کاربردهای این نوع ارزها هستند.

با توجه به اینکه متاورس یک دنیای شبیه به دنیای واقعی است، نیاز به واحدی مشخص برای معامله در این جهان مجازی، برای آن وجود دارد که توکن‌های متاورسی گزینه مناسبی برای این موضوع هستند و می‌توانند به خوبی نیاز کاربران این دنیای جذاب را برآورده کنند.

توکن های متاورسی:

توکن های دیفای:

فناوری دیفای، یکی از پرکاربردترین موارد قابل استفاده در دنیای بلاکچین است. توکن‌های حوزه دیفای گزینه مناسبی برای پرداخت کارمزدها و موارد مربوط به قراردادهای هوشمند هستند تا کاربران و توسعه‌دهندگان این حوزه، دغدغه‌ای برای پرداخت‌های داخل شبکه نداشته باشند.

دیفای، بخش بسیار مهمی از خدمات دنیای غیرمتمرکز را در بر گرفته است و توکن‌های مختلف برای خدمات مربوط به این بخش، می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات مربوط را به خوبی برطرف کند و پاسخگوی نیاز توسعه‌دهنده‌های این بخش باشد.

توکن های بلاکچین های مختلف

علاوه بر دسته‌بندی کلی انواع کوین‌ ها در ارز دیجیتال، می‌توان رمزارزهای مختلف را با توجه به شبکه بلاکچینی که در آن فعالیت می‌کنند، دسته‌بندی کرد. این نوع گروه‌بندی، می‌تواند برای افراد مختلفی که از ارزهای دیجیتال برای انتقال‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند، کاربرد زیادی داشته باشد.

همچنین، با توجه به متغیر و متفاوت بودن کارمزدها در انواع شبکه‌های بلاکچین، ممکن است برخی افراد به دنبال بلاکچین‌هایی با کمترین کارمزد باشند و به همین دلیل، بررسی انواع کوین ها در ارز دیجیتال بلاکچین‌های مختلف، بسیار حائز اهمیت و مفید است.

البته باید بدانید در یک بلاکچین، فقط رمزارز بومی آن فعالیت نمی‌کند و ممکن است تعداد بسیار زیادی از توکن‌های دیگر، در شبکه مذکور، در حال فعالیت باشند.

باید بدانید در حال حاضر تعداد بی‌شماری از بلاکچین‌ها در دنیای ارز دیجیتال وجود دارد. برخی از پرطرفدارترین اکوسیستم‌های بلاکچینی برای ساخت انواع کوین‌ ها عبارتند از:

  • اکوسیستم اتریوم (ERC-20)؛
  • اکوسیستم بایننس اسمارت چین (BEP20)؛
  • اکوسیستم ترون (TRC20)؛
  • اکوسیستم آربیتروم (Arbitrum)؛
  • اکوسیستم آپتیمیزم (Optimism)؛
  • اکوسیستم کازماس (Cosmos).

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی انواع کوین ها در ارز دیجیتال و معرفی انواع دسته‌بندی‌ها که می‌تواند برای افراد مختلف مفید باشد، پرداختیم؛ امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید باشد.

باید بدانید دنیای ارزهای دیجیتال، محیطی کاملا پیچیده و بی‌پایان هستند و به همین علت، تحقیق در مورد گروه‌بندی‌ها و همچنین انواع کوین‌ ها در ارز دیجیتال، اهمیت و فایده بسیار زیادی برای انواع معامله‌گران و فعالان این بازار دارد.

مهدی اصفهانی

مهدی اصفهانی سردبیر مجله صرافی ارز دیجیتال بالینکس؛ با سابقه 5 سال تدریس و فعالیت در بازارهای مالی.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا